2023. február 20., hétfő

A világ legtöbb piercingjével rendelkező nője

A legtöbb nő szereti csinosítgatni magát. Havonta, esetleg kéthavonta fodrászhoz járnak, alkalmanként kozmetikushoz, pedikűröshöz és manikűröshöz. Rendszeresen tisztítják az arcukat lemosókkal és arctejekkel, pakolásokat használnak, amikor pedig a természetes szépségüket fokozniuk kell, kellemes sminket tesznek fel, csinosan felöltöznek, majd esetleg néhány bájos ékszert is magukra tesznek.
Elaine Davidson azonban más.

A skót hölgy is sminkel, ám korántsem hisz abban, hogy egy-két finom fülbevaló vagy nőies nyakék elég lenne a tökéletes végeredményhez.

Ő összesen 720 piercinget aggatott magára, pontosabban magába, amivel nemcsak az egyik legbizarrabb külsejű nő címét tudhatja magáénak, de egyben a Guinness Rekordok Könyvében a legtöbb piercinggel rendelkező nő címét is.

2023. február 10., péntek

Tengeri gigaszörnyet mosott partra a víz

Gigatintahalat találtak az új-zélandi Wellington közelében a Vörös Szikláknál. A 4,2 méter hosszú lábasfejű állatra egy búvárkodó testvértrió – Daniel, Jack és Matthew Aplin – talált rá, és teljesen megdöbbentette őket a hatalmas egyed.

A testvérek elmondták, cápákkal ugyan szoktak találkozni a búvárútjaikon, de ekkora méretű tintahalat még sose láttak. A testvértrió felvette a kapcsolatot a Nemzeti Víz- és Légkörkutató Intézettel, amely megszervezi a hatalmas példány elszállítását.

A hím tintahalak egyébként akár 10 méter hosszúra is megnőhetnek. Főleg a bálnák kedvelik, de a fiatalabb példányokat a mélytengeri cápák is levadásszák.

A szóbeszéd szerint az óriástintahal mérete akár a 20 métert is elérheti, de ilyen gigászi egyedet még nem sikerült tudományosan dokumentálni.