2024. február 25., vasárnap

A világ legcsúnyább kutyája

Íme, a világ legcsúnyább kutyája

A kétéves Peanut lett hivatalosan is az idei évben a legrusnyább négylábú. 

Egy greenville-i lakos, egy bizonyos Holly Chandler a büszke a tulajdonosa a 2014-es évben a világ legcsúnyább kutyájának választott Peanut nevezetű csivava- és shitzu-keveréknek, a huszonhatodik négylábúnak, aki ezt a címet viselheti.

A gazdi elárulta, hogy kedvence kölyökkorában súlyos égési sérüléseket szenvedett, emiatt pedig egész testén találhatók kopasz foltok, azonban mára már szerencsére teljesen egészséges. A kidülledő szemű és kiálló fogú eb még csak kétéves, és külseje ellenére igazán kedves, aranyos, energikus állat.

A cím elnyerése mellett 1500 dollár értékű pénznyereményt is kaptak, Holly pedig azt tervezi, hogy ezt teljes egészében arra fogja költeni, hogy más állatok orvosi számláit kifizesse, Peanut történetével pedig azt próbálják majd statuálni, hogy így járnak azok az állatok, akiket bántalmaznak és nem törődnek velük.

2024. február 15., csütörtök

A világ legnagyobb láncfűrésze

          Súlya: 121,563 kg
          Magassága: 405 cm (A kabin tetejéig.)
          Hossza: 18.13 m (A legnagyobb fűrésszel.)
          Szélessége: 365,8 cm
          A legnagyobb fűrész hossza: 6,09 m
          A legnagyobb fűrész szélessége: 107 cm
         Maximális percenkénti fordulata a fűrésznek: 700
         Motor: Cummins QSK-19, 19 literes, soros 6 hengeres, 760 LE teljesítménnyel.
         A motor önsúlya: 2189 kg
         Végsebessége: 3,36 km/h

2024. február 6., kedd

A világ legnagyobb diesel motorja

 A világ legnagyobb dízelmotorja majdnem 14 méter magas, kicsivel több, mint 26 méter hosszú, súlya pedig eléri a 2600 tonnát. Joggal tesszük fel a kérdést, hogy minek a meghajtásához kell ekkora monstrum?


Akik arra tippeltek, hogy konténerszállító hajó, azok jól tippeltek.
A világ egyik legnagyobb hajója joggal vívta ki magának a jogot, hogy a világ legnagyobb motorja juttassa célba. A motor belsejében 14 henger található, melyek több, mint 100 000, azaz százezer lóerőt képesek leadni. Ehhez a teljesítményhez ajánlott magunknál tartani a VIP tankoló kártyánkat, ugyanis ez az erőmű akár 1 üzemóra alatt képes 6300 liter gázolajat „legurítani a torkán”, amikor eléri a 20 tengeri mérföld / órás ( 37km/óra) maximális sebességet.